Nethosting
Anasayfa Ansayfa Sık Sorulan Sorular Biz Sizi Arıyalım Alışveriş Sepetiniz Destek Ticket Sistemi İletişim İletişim
SIK SORULAN SORULAR İletişim  |   Ticket Sistemi  |   Destek Videoları  |   Sık Sorulan Sorular
VPS/VDS Nedir?
 

VPS/VDS Nedir?

VPS/VDS, en basit haliyle sanal sunucudur. Bir sunucunun özel programlar ile sanal bir şekilde birden çok "küçük" sunucuya bölünmesiyle elde edilir.

Prensip olarak tek bir sunucudan daha küçük birçok sunucu elde ediliyor olsa da, farklı yazılımlar kullanılarak farklı şekillerde bölümleme yapıldığında farklı sonuçlar elde edilmektedir.

VPS (Virtual Private Server) Nedir?

VPS, ana sunucunun yazılımsal olarak bölünmesiyle elde edilir. Bu sanallaştırma sisteminde, o sunucudaki bütün VPS'ler ana sunucuda yüklü olan işletim sistemini kullanmak zorundadır ve hepsi bu işletim sistemine bağlı olarak çalışan küçük parçacıklar gibidirler. Bu sanallaştırma sisteminde bütün işlemci ve ram paylaşımı yazılımsal olarak yapıldığından, sunucuda bir sıkıntı olduğu taktirde(VPS'lerden birinin aşırı işlemci veya ram kullanımı veya saldırı alması gibi) bu sorundan sunucudaki bütün VPS'ler etkilenir. VPS'lere tahsis edilen ram miktarı, VPS'ler arasında paylaştırılarak birinin kullanmadığı ram başkasına tahsis edilebilir. Bütün VPS'ler birbirinden ayrı çalışsa da, hepsi aynı bütünün birer parçasıdır.

VDS (Virtual Dedicated Server) Nedir?

VDS, ana sunucunun donanımsal olarak bölümlenmesiyle elde edilir. Bu şekilde sanallaştırılan VDS'ler, tamamen birbirinden bağımsız birer küçük sunucu haline gelirler. her biri farklı işletim sistemine sahip olabilir, her birinin kaynak kullanımı birbirinden tamamen bağımsızdır. Tahsis edilen işlemci ve ram başkası tarafından kullanılmaz. Bu yüzden, VDS'lerin birbirlerini etkilemesi sözkonusu değildir, aşırı kaynak kullanımı yapan veya saldırı alan bir VDS, diğerlerini etkilemeyecektir. Satış yapan kişi açısından daha zararlı olsa da, VPS'e göre daha yüksek performans vermekte ve daha stabil olmaktadır.

 

Bu cevap yeterince yardımcı oldu mu?

 
Also Read
Folder
(Görüntülenme: 1854)
Folder
(Görüntülenme: 1672)
 
NetHosting Faaliyet Belgesi
 
NetHosting Geri Ödeme Koşulları
 
NetHosting Geri Ödeme Koşulları
 
NetHosting Geri Ödeme Koşulları
 
 
Partner

Hakkımızda  |   Güncel Haberler  |   Hizmet Sözleşmesi  |   İade Koşulları  |   İletişim Formu

© 2009 Ornek Hosting Teknolojileri | www.ornekhosting.com.
Adres : Ornek Mh. Fikri Sonmez Cd. No : 65 / A     Telefon : 0 212 596 26 73 Faks: 0 212 596 26 73

Hosting Hizmetlerimiz Sunucu Hizmetlerimiz Alan Adı Hizmetlerimiz Müşteri Hizmetleri Kurumsal Designed by Anknet design studios
Linux Web Hosting
Windows Web Hosting
Linux Reseller Hosting
Windows Reseller Hosting
Kiralık Sunucular
Sunucu Optimize
Paylaşımlı Sunucular
Alan Adı Tescil
Alan Adı Transfer
Gerekli Belgeler
Müşteri Girişi
Yeni Müşteri Kaydı
Şifremi Unuttum ?
Ticket Sistemi
Sık Sorulan Sorular
Kurumsal Bilgiler
Hesap Numaralarımız
Haberler
Referanslarimiz